Twee aanhoudingen in onderzoek gewapende overvallen Overijssel

vrijdag 4 maart 2016

Wierden / Deventer / Enschede - De politie onderzoekt drie overvallen in Overijssel op donderdagavond 3 maart. De overvallen vonden plaats in Wierden, Deventer en Enschede en hebben geleid tot fikse en snelle politie-inzet; de aanpak van overvallen staat immers hoog op de agenda. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Rond 19.55 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen over een gewapende overval op een supermarkt in Wierden. Tegen sluitingstijd kwamen twee gemaskerde mannen binnen, die twee medewerkers van de winkel bedreigden met een wapen. Korte tijd later vertrokken de twee met geld en reden weg in de auto.

Een 19-jarige medewerker sloeg snel alarm. Dankzij de goede informatie over onder andere de vluchtroute, kon de meldkamer direct diverse eenheden aansturen naar de supermarkt (waar de slachtoffers zijn opgevangen) maar ook naar plekken waar de daders naar toe zouden kunnen gaan. Ook de politiehelikopter werd ingezet.

De vluchtauto werd snel gevonden, waarop er een achtervolging met soms hoge snelheden plaatsvond. Die eindigde op de Hellendoornseweg in Hellendoorn, waar de auto werd aangetikt door een politievoertuig. Hierdoor verloor de bestuurder de controle over het stuur, waardoor er een ongeval plaatsvond. De auto sloeg over de kop en kwam op de zijkant te liggen. Een 28-jarige man uit Almelo werd aangehouden, maar werd voor lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een 21-jarige plaatsgenoot liep nog in Wierden rond en werd daar door politie-ambtenaren aangetroffen en aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en gaat de twee verhoren. 2016108241

Rond 20.30 uur ging een gemaskerde man met een wapen een winkel aan de Lange Bischopsstraat in Deventer in en dreigde een 28-jarige medewerkster een geldbedrag af. Deze ging er vervolgens te voet vandoor. Na de melding zette de politie direct verschillende politie-agenten in om enerzijds het slachtoffer op te vangen maar ook om de dader op te sporen; helaas zonder succes tot nog toe. Als u wat gezien heeft, belt u dan met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 2016108432

 

Rond 21.55 uur was er een overval op een cafetaria aan de Voortsweg in Enschede. Op dat moment kwamen twee gemaskerde personen binnen. De 48-jarige eigenaar en zijn twee dochters werden bedreigd met een vuurwapen (of iets wat daarop lijkt). Het slachtoffer sloeg luid alarm waardoor de daders kennelijk schrokken en er vandoor gingen.

De meldkamer heeft na de melding direct verschillende collega’s ingezet, die in de omgeving gingen zoeken naar de daders (aan de hand van de opgegeven signalementen). Dit heeft helaas niet geleid tot succes.

Als u wat gezien heeft, belt u dan met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 2016108432

De politie zet alles op alles om het overvallen terug te brengen en de trend van de afgelopen jaren is dat het aantal flink is gedaald. Het bestrijden van overvallen is natuurlijk wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid; ondernemers kunnen zelf veel preventieve maatregelen nemen.

Mocht het –ondanks alles- toch komen tot een overval, dan adviseren we slachtoffers het RAAK-principe te volgen.

 

 

R – Rustig blijven (overvallers komen voor geld en niet voor de mensen)

A – Accepteren (pleeg geen verzet en ga er vanuit dat wapens echt zijn)

A – Afgeven (geef wat daders vragen, wat geld en goederen zijn vervangbaar)

K – Kijken (neem zoveel mogelijk kenmerken op van de daders, daarmee kan de politie gericht zoeken).

Surft u ook eens naar www.politie.nl /themas/overval.html. Daar vindt u veel meer informatie en heel nuttige links.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rijssen | 112 alarmeringen Rijssen | Goedkoop Tanken in Rijssen | Supermarkten in Rijssen | Weerbericht Rijssen