Inbraak preventieteam aan de slag in de Schelfhorst

vrijdag 29 maart 2013

Almelo - De Schelfhorst is binnen de gemeente Almelo een van de wijken met veel woning-inbraken. Een aantal partijen heeft de handen ineengeslagen om hier iets tegen te doen.

Net als eerder al in de Windmolenbroek gebeurde, wordt ook in de Schelfhorsthet Politie Keurmerk Veilig Wonen uitgerold. Het Inbraak Preventieteam (HIPT),een team van specialisten, geeft inwoners gratis advies over hoe ze de woningbeter kunnen beveiligen tegen inbrekers. Een goed beveiligde woning krijgt hetPolitiekeurmerk Veilig Wonen.

Wat houdt het Politie Keurmerk Veilig Wonen in?

Bewoners van de Schelfhorst kunnen straks kosteloos een preventieadviesaanvragen. Hiervoor maken zij een afspraak met een preventieadviseur. Deze komtbij de mensen thuis langs om suggesties te doen voor het veiliger maken van dewoning. Vervolgens kunnen mensen zelf de verbeteringen (laten) aanbrengen. Onderandere door SWB bouw- en schildersbedrijf. De preventieadviseur controleertachteraf de verbeteringen, waarna de woning het certificaat Beveiligde Woningkrijgt. Bij de meeste verzekerings-maatschappijen levert deze certificering eenpremiekorting op de inboedelverzekering op! Meer informatie staat opwww.politiekeurmerk.nl

Iedereen krijgt een brief

In twee fases krijgen alle huishoudens in de Schelfhorst een brief vanhet Inbraak Preventie Team. De komende week wordt het gebied ten zuiden van deStins, Winkel-centrum en Havezathe, Vredeveld aangeschreven. Twee maanden latervolgt het deel ten noorden daarvan. In de brief staat ook hoe mensen eenafspraak kunnen maken met de preventieadviseur.

Wie doen er mee?

Het Inbraak Preventie Project is een samenwerking tussen de Politie, deWoning-stichtingen Sint Joseph en Beter Wonen, SWB bouw- en schildersbedrijf enVan buren IJzerwaren en gereedschappen aan de Ootmarsumsestraat.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rijssen | 112 alarmeringen Rijssen | Goedkoop Tanken in Rijssen | Supermarkten in Rijssen | Weerbericht Rijssen