Aanrijding met dodelijke afloop

woensdag 18 november 2009

Een 77-jarige man uit de gemeente Blokker is woensdagmorgen 18 november om het leven gekomen bij een aanrijding in Almelo. Vier andere personen raakten gewond.
Woensdagmorgen 18 november werd omstreeks 10.40 uur een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Henriette Rolandholstlaan Nijreessingel Weezebeeksingel in Almelo. Bleek dat twee personenauto s met elkaar in aanrijding waren gekomen met in totaal vijf inzittenden. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat een 48-jarige automobiliste uit Hengelo op de Henriette Rolandholstlaan komende vanaf de A35, stilstond voor het rode verkeerslicht. Bij groen trok zij op en op de kruising kwam vanaf de Nijreessingel in de richting van de Weezebeeksingel een personenauto. De 48-jarige kon een aanrijding niet meer voorkomen en ramde de andere auto in de flank. In deze auto zaten vier personen, een 77-jarige man, zijn 77-jarige echtgenote, beiden uit Blokker en hun beide dochters van 47 jaar uit Nibixswoud en 50 jaar uit Wognum. De 47-jarige dochter bestuurde de auto. Omdat het echtpaar dusdanig bekneld zat, werden zij met behulp van de brandweer uit het voertuig gehaald. Alle vijf de betrokkenen werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis is de 77-jarige man in de loop van de dag aan zijn verwondingen overleden. De beide voertuigen zijn afgesleept en de kruising is tot omstreeks 12.30 uur gedeeltelijk afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De afdelingen Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak van deze aanrijding.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rijssen | 112 alarmeringen Rijssen | Goedkoop Tanken in Rijssen | Supermarkten in Rijssen | Weerbericht Rijssen